27 sep. 2011

Sjuk tax

Jag har varit typ däckad i förkylning hela helgen..JätteRrrroligt...

I lördags kväll blev taxen sjuk
Han svullnade upp i ansiktet,kräktes och var dålig i magen,han var inte så pepp den lilla taxen.Men då han andades ok,drack vatten och tom ville jaga katt så åkte vi inte in till Albano.Sent på kvällen var han helt ok och svullnaden hade börjat lägga sej!



I söndags var han som normal men igår så upptäckte jag att han blödde på nosen..Han har små bullar som verkar klia och när han kliar sönder dom vätskar dom.




Ringde veterinären som sa att dom kanske bör undersökas men att i nuläget var det inget som var akut och eventuellt berodde det på att vi bytte foder i torsdags.

Taxen är ju även en liten avfallskvarn som äter precis allt han kommer över och han kommer nästan alltid upp från en buske eller ett snår tuggandes på nånting.

I torsdags tex hoppade han upp på bordet här på jobbet och glufsade i sej alla pepparkakorna..Han älskar att äta nyklippt gräs så det kan ju ha varit nånting i det typ svamp eller nåt...

Vi avvaktar och ser vad som händer nu när vi bytt tillbaka till det gamla fodret och jag håller koll på honom ute...såren tvättas med alsolsprit och han typ hatar mej när jag gör det..

Nu jobba lite..*prosit*

Inga kommentarer: